1. Ken je doelgroep

Ken je doelgroep zo goed mogelijk. Sta je in het onderwijs? Dan is dit je klasgroep. Je doet dit klas per klas want iedere klas is anders. Je wilt weten wat je groep kan, wat ze als uitdaging ervaren en wat ze willen of moeten leren. Daarbij moet je zeker met volgende punten rekening houden.

 Voorkennis: Wat kennen de leden van je doelgroep reeds?

-   Leerlinggegevens: Dit is belangrijke informatie over een lid van je doelgroep. Dit kan een leerstoornis zijn of een ander belangrijk punt over het lid. Het moet wel relevant zijn voor het traject.

-   Geslacht: Zijn het overwegend meer mannen of overwegend meer vrouwen? Dit bepaald hoe er wordt geleerd of wat je gaat bespreken.

 Motivatie: De motivatie is zeer belangrijk. Hebben ze intrinsieke of excentrieke motivatie om te leren?

Schrijf dit in het begin zeker uit, naarmate je de klas kent moet je dit niet helemaal opschrijven.

VOORBEELD

In 3IW zitten 15 leerlingen. Waarvan 3 leerlingen ADHD hebben, een leerling heeft dyslexie en een andere leerling heeft dyscalculie. De klas bestaat uit 13 jongens en 2 meisjes. Er zijn 2 leerlingen die vorig jaar Mechanica - Elektriciteit hebben gestudeerd en nu Industriële wetenschappen studeren. Er is nog 1 leerling die is blijven zitten in 3IW. Deze leerlingen hebben niet hetzelfde gezien als de rest van de klas en hebben dus een andere voorkennis. De leerling die is blijven zitten heeft alles al gezien en de leerlingen van Mechanica - Elektriciteit hebben een kleine achterstand in vergelijking met de leerlingen die het jaar ervoor Industriële wetenschappen hebben gestudeerd.

© 2019 BLENDED LEARNING | Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin